“Chiar am vrut să fac asta deoarece, prin acest rol am adăugat o nouă dimensiune carierei mele caudate.”

Încă din timpul Renaşterii, mănăstirile au fost privite drept refugii pentru oamenii cu probleme. De-a lungul istoriei, aceste bastioane ale singurătăţii, disciplinei şi meditaţiei au fost adăposturi sigure, asigurând confort şi consolare celor care aveau nevoie de îngrijire. Desigur, aceste lăcaşuri ale Domnului pot oferi mediul perfect pentru o comedie de excepţie, dacă cea care caută refugiu este Whoopi Goldberg… în persoana unei cântăreţe de club.

Regizorul Emile Ardolino recunoaşte imediat umorul de situaţie, însă vede mai departe decât atât.

“Sister Act” are un fir epic comic. O cântăreaţă obraznică, robustă şi cam şmecheră, total opusul unei calugăriţe, este forţată să se ascundă într-o mânăstire pentru a se apăra de gangsteri. Surpriza pe care o oferă personajul e că acolo îşi găseşte prieteni, dragoste şi valoarea de sine.

Pentru câştigătoarea Oscarului Whoopi Goldberg, acesta a fost principalul motiv de care a fost atrasă: “rolul lui Deloris Van Cartier îmi solicită ceva diferit de ce puteam eu să ofer”, spune Goldberg.
"Chiar am vrut să fac asta deoarece, prin acest rol am adăugat o nouă dimensiune carierei mele caudate.”

"Această poveste este despre descoperirea de sine şi descoperirea că atunci când eşti deschis să primeşti ajutor, îl vei avea. Deloris crede că viaţa ei merge bine, până când e forţată să-şi petreacă ceva timp în mănăstire, pentru a învăţa ce este cu adevărat bine. Călugăriţele au ajutat-o să-şi schimbe viaţa."



Metamorfoza se petrece sub ochii vigilenţi de vultur ai maicii superioare, interpretată de laureata Premiului Academiei Maggie Smith.
"Unul din lucrurile pe care am încercat să le fac a fost să mă asigur că personajul meu să nu fie văzut drept unul rău”, spune Smith. “Whoopi şi eu ne-am distrat interpretând două roluri de femei puternice luptându-se pentru control".

Dacă este cineva care a interpretat un rol serios în "Sister Act," acela este Bill Nunn.
"Ca detectiv de poliţie, pe nume Eddie Souther, nu scot niciun cuvânt haios." spune Nunn. "Am mai spus câteva cuvinte care stârnesc râsul, dar acum, pentru mine, acest rol e total diferit. Este o provocare să lucrez cu oameni într-adevăr comici, dar cred că rolurile severe pot fi, de asemenea, comice."

Whoopi a luat lecţii de canto pentru rolul de cântăreaţă de bar. "M-am dus la un om minunat pe nume Seth Riggs, care a ajutat o mulţime de cântăreţi de-a lungul timpului. Am muncit câte o oră, în fiecare zi, timp de o lună, dar cel mai confortabil mă simt totuşi să cânt sub duş".

 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”