"Jurassic Park" este populara serie, regizată de Steven Spielberg, după romanul omonim, scris de Michael Crichton.

Făcând apel la implicaţiile filosofice, pentru a explica recrearea unor specii, din punct de vedere genetic, Spielberg realizează în 1993 primul din cele trei blockbustere, castigatoare a 3 premii Oscar, a altor 19 premii şi 15 nominalizări. A doua parte, "The Lost World", a fost adaptată pe marile ecrane în 1997, urmând cea de-a treia în 2001.

19 iunie- Jurassic Park -  Pe insula Nublar, situate la vest de Costa Rica, un angajat al comaniei de inginerie genetică InGen este atacat şi ucis în timp ce plasa un Velociraptor într-o încăpere special

creeata.  CEO-ul John Hammond este preset de către investitorii săi să permită o inspecţie în vederea stabilirii siguranţei parcului, înainte ca acesta să fie deschis. Grupul care va efectua inspecţia îi are în componenţa sa pe paleontologul Alan Grant (Sam Neill), pe paleobotanistul Ellie Sattler (Laura Dern), pe matematicianul Ian Malcom (Jeff Goldblum) şi pe avocatul investitorilor Donald Gennaro (Martin Ferrero). În timpul inspecţiei, comisia află că InGen a creat dinosauri prin clonarea de material genetic găsit în ţânţarii care s-au hrănit cu sânge de dinozaur, material conservat în chihlimbarul Dominican.
În scopul de a preveni reproducerea necontrolată sunt create numai femele dinozaur. Însă aventura se transformă în teroare, în momentul când se declanşează un uragan şi un inginer lipsit de scrupule împreună cu dinozaurii încep să distrugă parcul.

26 iunie- Jurassic Park: Lumea dispărută - Filmul se concentrează asupra insulei Isla Sorna, un aşezământ auxiliar al insulei Jurassic Park, unde dinozaurii s-au refugiat pentru a trăi în sălbăticie.

Ian Malcolm este şeful expediţiei ce are ca scop monitorizarea dinozaurilor în habitatul lor, în timp ce o altă echipă se străduieşte să-i captureze pentru a-i duce în cel de-al doilea Jurassic Park din San Diego. Uitaţi de lume, dinozaurii au supravieţuit şi au crescut în Atelierul B de pe Insula Serna şi acum Hammond este nerăbdător să-şi facă cunoscute realizările. Înainte ca totul să fie făcut public, Malcolm adună o echipă de cercetători pentru a vizita insula şi pentru a face cercetări la faţa locului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

3 iulie- Jurassic Park III- Filmul, continuarea de la "Jurassic Park: The Lost World", este prima parte din serie care nu are la bază nici romanul lui Michael Crichton şi nici nu este regizat de Steven Spielberg. Acţiunea filmului se desfăşoară pe insula Isla Sorna, aceeaşi care se regăseşte şi în cea de-a doua parte, în care un cuplu căsătorit îl angajează pe Dr. Alan Grant pentru a le găsi fiul. Niciun personaj din al doilea film nu apare în această a treia parte.