Nu răspunde la telefon. Nu deschide uşa. Nu încerca să te ascunzi!

Wes Craven, regele neîncoronat al filmelor de suspans, ţi-i aduce pe Drew Barrymore, Courteney Cox, Neve Campbell, David Arquette şi Rose McGowan într-o producţie de zile mari!

Umorul negru cu care celebrul regizor îşi semnează peliculele dă un caracter aparte filmelor cu adolescenţi, transformându-le din comedii în adevărate thrillere.

Apărut într-o perioadă în care suspansul filmelor thriller produse la Hollywood era mistuit de previzibilitate şi personaje lipsite de complexitate artistică, SCREAM reia tema promovată de venerabilul Paul Lynch în Prom Night (1980) – cu Leslie Nielsen şi Jamie Lee Curtis în rolurile principale. Spre deosebire de Lynch, Wes Craven preferă să-ţi prezinte o suită de staruri mult mai tinere care fac faţă cu un umor contagios unor situaţii pe cât de terifiante, pe atât de plăcut

de urmărit.

SCREAM urmăreşte atrocităţile comise de un criminal în serie pornit pe urmele unor simpli adolescenţi. Pe parcurs vei regăsi parodii după producţii clasice ale acestui gen, interpretate într-un stil inedit de Drew Barrymore, Neve Campbell şi Courteney Cox.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Pentru

a înteţi senzaţia de suspans predominantă în SCREAM, Wes Craven a folosit şi câteva trucuri artistice. Dacă sursa de inspiraţie a mascotei din film este lucrarea ‘Ther Scream’ a pictorului norvegian Edvard Munch, Craven poate fi văzut în câteva scene, îmbrăcat în costumul criminalului. Mai mult, pentru a-i da lui Drew Barrymore starea de panică pe care trebuia să o filmeze pentru SCREAM, Wes Craven a profitat de pasiunea actriţei pentru acţiunile umanitare destinate protecţiei animalelor, povestindu-i cu lux de amănunte atrocităţile la care sunt supuse mamiferele aflate pe cale de dispariţie.

Totuşi, chiar dacă masca asasinului din SCREAM a devenit în timp un adevărat simbol al filmelor thriller, platourile de filmare amenajate de Wes Craven au fost locul în care Courteney Cox şi David Arquette s-au întâlnit pentru prima oară, înainte de a se căsători.