"Neamul Şoimăreştilor”, o ecranizare grandioasă care concurează cu fastul superproducţiilor internaţionale!

“Neamul Şoimăreştilor” este o ecranizare, cu acelaşi titlu, a romanului lui Mihail Sadoveanu. Filmul, în regia lui Mircea Drăgan, a fost premiat in anul 1964 la Milano cu premiul de excelenţă pentru imagine, la al IV-lea Congres UNIATEC.

Acţiunea filmului se petrece în secolul al XVII-lea, în contextul unei vieţi politice agitate în Moldova (lupta pentru putere dintre Ştefan Tomşa şi Constantin Movilă). Eroul este Tudor Şoimaru, oştean în armata voievodului Tomşa.

Povestea se concentrează în jurul lui Tudor Şoimaru care se aventurează în salvarea prinţesei Magda, rapită de hatmanul cazac Vasca. Tudor Şoimaru este ajutat de prietenii săi. Viteazul oştean se indragosteste de Magda, dar fata nu raspunde sentimentelor sale.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Filmul

ilustrează şi episoade cruciale din perioada în care se dădeau lupte între răzeşi şi boieri. Dramatismul şi puterea de a face faţă unor principii prestabilite de orânduiala boierească este subliniată cu multă fineţe de catre regizor.