După ani de detenţie şi torturi extreme, cruntele adevăruri din spatele zidurilor penitenciarului Alcatraz ies la suprafaţă!

Inspirat după o poveste reală, filmul regizat de Marc Rocco îţi prezintă două lumi diferite: una gri, rece şi plină de pericole, unde singura libertate disponibilă se află între patru pereţi de beton, după gratii. Cealaltă perspectivă, mult mai accesibilă, ilustrează finisaje de lux, stil şi în acelaşi timp privilegii greu accesibile oamenilor obişnuiţi. În viziunea lui Marc Rocco, cea mai mare provocare din drama MOARTE ÎN ALCATRAZ este să îţi înfăţişeze cum poţi căpăta încredere într-un om aflat după gratii, în cea mai temut penitenciar din SUA: Alcatraz.

Arestat pentru faptul că a furat cinci dolari dintr-un oficiu poştal pentru a-şi hrăni sora mai mică, Henri Young (Kevin Bacon) este închis în Alcatraz, cea mai bine păzită închisoare americană şi totodată adăpostul celor mai periculoşi criminali din lume. Deşi sentinţa lui este de trei ani, Young ucide un gardian, ceea ce îi agravează situaţia. Din acest moment, avocatul James Stamphill (Christian Slater) este cel care trebuie să-i câştige încrederea dar să şi devină încrezător în vorbele acestui delicvent, pentru a elucida împrejurările în care s-a petrecut crima.

Gary Oldman deţine şi el un rol important în filmul lui Rocco, personajul lui fiind chiar directorul penitenciarului: un om de o cruzime greu de imaginat, gata să aplice cele mai dure metode pentru a-şi ţine deţinuţii sub control.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste importantă pentru femei! Cine sunt pensionarele care trebuie să se prezinte la casele teritoriale de pensii

Chiar dacă personajul lui Kevin Bacon este acuzat de un furt minor, care ulterior se agravează datorită

unei crime, adevăratul Henri Young a fost un spărgător de bănci care înainte luase ostatic un om pe care l-a şi brutalizat, cu trei ani înainte de a fi arestat la Alcatraz.