Cea mai spectaculoasă descoperire din epoca noastră devine cea mai mare aventură din toate timpurile!

"Jurassic Park" este populara trilogie, regizată de Steven Spielberg, după romanul omonim, scris de Michael Crichton. Povestea trebuie tratată cu atenţie din cauza conceptului de natură biologică, folosit sub acelaşi aspect şi în "Frankenstein" al lui Mary Shelley.

Făcând apel la implicaţiile filosofice, pentru a explica recrearea unor specii, din punct de vedere genetic, Spielberg realizează în 1993 primul din cele trei blockbustere, castigatoare a 3 premii Oscar, a altor 19 premii şi 15 nominalizări.

A doua parte, "The Lost World", a fost adaptată pe marile ecrane în 1997, urmând cea de-a treia în 2001.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Milionarul John Hammond (Richard Attenborough) le cere celor doi experţi ai săi în cercetarea dinozaurilor să-l însoţească într-o

călătorie îndrăzneaţă, într-un parc, cu dinozauri clonaţi din punct de vedere al ADN-ului. Aceştia sunt, de altfel şi atracţia principală a parcului.

Paleontologii, împreună cu un matematician (Jeff Goldblum) şi cu cei doi nepoţi ai lui Hammond, dau o tură prin interiorul parcului. Însă bucuria cu care savurau aventura se transformă în teroare, în momentul când se declanşează un uragan şi un inginer lipsit de scrupule împreună cu dinozaurii încep să distrugă parcul.


Steven Spielberg e de părere că cel mai popular star al filmului a fost un Tyrannosaurus rex, computerizat, bineînţeles împreună cu celelalte efecte speciale care au făcut filmul atât de faimos.