Un thriller în care Jodie Foster îşi joacă magistral rolul de mamă disperată şi paranoică, care descoperă că fiica sa a dispărut în mod misterios de la bordul avionului.

 

JURNAL DE BORD este un remake de succes după un film clasic semnat de Alfred Hitchcock, “The Lady Vanishes”. Robert Schwentke, tânărul regizor german al peliculei moderne exploatează panica, disperarea şi paranoia, depăşind cu mult misterul hitchockian.

Acţiunea filmului o plasează pe Kyle Pratt( Jodie Foster) împreună cu fiica ei, Julia( Marlene Lawston)  la bordul unui avion ce le duce în Statele Unite ale Americii.

În timpul zborului, trezindu-se la un moment dat, Kyle realizează că fiica ei a dispărut. În povestea originală, întreaga acţiune este plasată în timpul unei călătorii cu trenul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Dublă laureată a Premiului Oscar, Jodie Foster joacă rolul

mamei disperate, dar cu o inteligenţă aprigă, ale carei instincte protectoare sunt declanşate de coşmarul dispariţiei unicului copil, la scurt timp după decesul soţului.

Ceea ce au în comun ambele variante sunt dilemele extrem de bine exloatate deopotrivă de regizori şi actori, cu care se confruntă personajele: într-o situaţie extremă, pui mai presus binele unei singure persoane sau binele colectiv; în ce măsură poţi avea încredere într-un om pe care abia l-ai cunoscut etc.