“Flubber” reprezintă o provocare pentru realizatorii lui, într-o epocă marcată de magia efectelor speciale

Profesorul Phillip Brainard( Robin Williams) este un om atât de rătăcit la minte, încat nimeni nu se oboseşte să-i dea atenţie. De două ori a uitat să meargă în faţa altarului să se căsătorească cu iubita lui Sara( Marcia Gay Harden). Dar acest tip are multe în minte. Lucrează împreună cu asistentul său, robotul Weebo la o substanţă care nu doar că este o revoluţionară sursă de energie, dar poate fi şi salvarea pe plan financiar a Colegiului Medfield, unde iubita lui este preşedinte.



În timpul celei de-a treia încercări de a se căsători, munca în laborator a profesorului Brainard dă în sfârşit rezultate. El crează o substanţă miraculoasă care, dacă o lipeşte de un obiect, aceasta îi dă capacitatea de a zbura, prinzând viteză foarte mare.

Ce este aceasta? Flubber, noua versiune de la Disney după "The Absent-Minded Professor “ din 1961.

Interpretarea lui Robin Williams face atât de special "Flubber".
Robin are toată sclipirea unui geniu nebun, dar care, în acelaşi timp, menţine un sens real al umanităţii, al emoţiilor cât şi credibilitatea unui adevărat om de ştiinţă. Robin a petrecut ceva timp cu oameni de ştiinţă pentru a se pune în temă cu detaliile în ce priveşte funcţia de profesor şi de cercetător ştiinţific. Studiind aceste aspecte, actorul a reuşit să aducă o notă de realism rolului său.

Robin mărturiseşte: "A fost important să avem un consultant ştiinţific când am făcut acest film.
Chiar dacă vorbim despre cum a luat fiinţă Flubber, ceva ce nu există de fapt, am vrut să aibă o susţinere pentru cel mai revoltător, ipotetic lucru posibil. Astfel, Flubber este acea chestie elastică care dă mai multă energie decât pui tu în ea.”


Dar pentru Williams, unul dintre cele mai emoţionante aspecte ale filmului este relaţia dintre el şi Sara. Este o întâlnire a minţilor. Phillip o iubeşte atât de mult, încât îl distrage enorm de la munca sa de cercetător.
Este singurul element care îl scoate din lumea lui. În momentul când o vede, inima lui începe să bată ca ceasul unei bombe atomice.

Dând viaţă unei asemenea poveşti clasice, într-o epocă modernă cucerită de magia efectelor speciale, este o provocare pentru toţi cei implicaţi în proiect.




 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”