Te invităm aşadar, în fiecare sâmbătă după-amiaza la orele 16:15, să te bucuri de adevărate demonstraţii de talent actoricesc ai căror principali protagonişti sunt maeştrii scenei de teatru şi film precum Florin Piersic, Iurie Darie, Draga Olteanu-Matei, Tamara Buciuceanu, Rodica Mandache, Maria Ploae, Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Sebastian Papaiani, etc
5 iunie- B.D. intră în acţiune- Savuroasa comedie, care inaugureză maratonul filmelor româneşti la Kanal D, este prima din seria ce poartă semnătura regizorului Mircea Drăgan, are toate ingredientele necesare să te ţină în faţa micului ecran sâmbătă, 5 iunie, începând
12 iunie- B.D. în alertă- "B.D. în alertă", al doilea film din mini-seria "Brigada Diverse", îi are în centru pe aceiaşi poliţişti plini de umor care primesc de data aceasta misiunea de a urmări hoţi de tablouri, falsificatori de bani şi false văduve.
19 iunie- B.D. la munte şi la mare- Cea de-a treia parte a trilogiei "Brigada Diverse" reia istoria miliţienilor inteligenţi şi simpatici care se luptă cu reţelele de infractori, ascunse în spatele unor delincvenţi
Toamna bobocilor- Regizat de Mircea Moldovan, filmul este povestea a trei absolvenţi de facultate, profesoara de franceză Mariela (Maria Ploae), doctorul Ovidiu (Emil Hossu), şi inginerul agronom Geo( Dumitru Furdui), originari din Bucureşti, şi care primesc repartiţie în orăşelul Viişoara, la aproape 600 de kilometri departare de capitală.
Iarna bobocilor- Scenariul semnat de Petre Sălcudeanu are ca subiect bărbaţii din Viişoara, sau mai exact, lipsa acestora! Ca să scape de căţăiala zilnică a femeilor, bărbaţii din Viişoara decid să se angajeze la fabrică. Dar cum o mişcare de genul ăsta trebuie să fie onorabilă, motivul oficial invocat sunt banii mai mulţi pe care i-ar putea câştiga pentru bunăstarea familiei.
Primăvara bobocilor – De această dată confruntarea dintre generaţii are loc pe teritoriul agriculturii! Fiu al satului şi student în anul I la agronomie, Ionuţ(
Horaţiu Mălăele) se întoarce acasă cu dorinţa fierbinte de a pune în aplicare ceea ce a învăţat. Pentru a realiza însa acest lucru va fi nevoit să dea ochii cu preşedinta de ani de zile a C.A.P.-ului, nimeni alta decât Varvara (Tamara Buciuceanu), mama sa.Mere roşii- ”Un medic tânăr se află în luptă cu indiferenţa şi ignoranţa semenilor săi şi cu micimea lor sufletească.”
”Mere roşii” reprezintă debutul regizorului Alexandru Tatos; scenariul lui Ion Băieşu este, de fapt, punctul de plecare pentru romanul ”Balanţa”, scris mai tîrziu, în anii ‘80, şi transformat după Revoluţie de Lucian Pintilie, în binecunoscutul film. Ca şi acolo, avem de-a face cu un medic tânăr şi inflexibil (mai entuziast Diaconu, cu mai multe iluzii donquijoteşti), aflat în luptă cu indiferenţa şi ignoranţa semenilor săi, cu micimea lor sufletească, de fapt.
Fructe de pădure- Într-un sat din creierul munţilor, Amalia, fiica unui tăietor de lemne, văduv şi cu mulţi copii, se îndrăgosteşte de un soldat în termen şi cedează avansurilor lui. Tânărul iresponsabil, pentru care Amalia n-a fost decât un interludiu, refuză să recunoască pruncul ce se va naşte. Amalia hotărăşte să-l crească singură şi nu tocmai, pentru că, în final, acceptă căsătoria cu un bărbat pe care nu-l iubeşte.
Elixirul tinereţii- Bătrânul profesor Titus Rotuna, cunoscut gerontolog, e pe cale să descopere medicamentul veşnicei tinereţi. Carmen, reporter TV, face o emisiune despre profesor şi activitatea sa.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Neamul Şoimăreştilor - o ecranizare, cu acelaşi titlu, a romanului lui Mihail Sadoveanu, în regia lui Mircea Drăgan, înfăţişează povestea lui Tudor Şoimaru, eroul care se aventurează în salvarea prinţesei Magda, rapită de hatmanul cazac, pe nume Vasca. Tudor Şoimaru este ajutat de prietenii săi. Viteazul oştean se îndrăgosteşte de Magda, dar fata nu răspunde sentimentelor sale. Filmul a fost premiat în anul 1964, la Milano, cu premiul de excelenţă pentru imagine, la al IV-lea Congres UNIATEC.
Fraţii Jderi - Filmul lui Mircea Drăgan propune un Ştefan cel Mare descălecat de pe propria lui statuie, dincolo de momentele oratorice, în care portretul redevine legendar!
Explozia- Nava “Poseidon”, înregistrată sub pavilion panamez, care transportă 4 000 de tone de îngrăşăminte agricole( azotat de amoniu) este cuprinsă de flăcări, în sala maşinilor. Nava reuseşte să trimită un SOS, recepţionat de căpitănia portulului Galaţi.
Vizionare plăcută!