Ce ai face dacă descoperi că facultatea în care înveţi este invadată de extratereştri?

Aceasta este întrebarea esenţială din filmul ”Facultatea” (”The Faculty”), un thriller sci-fi care are la bază un scenariu scris de cel mai în vogă scriitor de la Hollywood.

Este vorba de Kevin Williamson care a readus în atenţia publicului genul horror, în care tinerii sunt principalul subiect. Începând cu ”Scream” şi continuând cu ”The Faculty” unde într-un colegiu din Herrington High, Ohio, dintr-o dată, profesorii încep să-şi schimbe atitudinea.

Când Casey Connor( Elijah Wood) şi Delilah( Jordana Brewster) se ascund în toaleta profesorilor, devin martorii strangulării Rosei Harper( Salma Hayek) de către doi profesori. Şocaţi, ei reuşesc să scape. După câtva timp infirmiera pare să trăiască, dar e schimbată ca cei mai mulţi dintre studenţi şi profesori. Doar Casey, Delilah şi alţi patru studenţi rămân ancoraţi în realitate şi descoperă că mai mulţi extratereştri au invadat şcoala şi încep să se răspândească în întreg oraşul dacă nu găsesc o metodă să-i oprească.



"The Faculty" transmite un mesaj subliminal despre câţiva tineri diferiţi care au nevoie de un mecanism să-i unească şi să-şi folosească mintea, în acest caz, ca să salveze omenirea. La urma urmei, extratereştrii sunt acolo pentru a-i atrage într-o capcană promiţându-le o viaţă eternă, plină de succes, dar cu preţul pierderii conştiintei de sine şi a sufletului. Extratereştrii sunt şi o metaforă, ei reprezentând ispitele care îi atrag pe tineri în diferite circumstanţe, făcându-i să apuce alt drum.


Ca şi ”Frankenstein”, ""The Faculty"" abundă în secrete criptice, paranoia, preluând parazitismul din""Invasion of the Body Snatchers” şi bucăţi infime din ""Alien"" sau ""Scream.""
 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”