Dragostea nu moare niciodată, iar sângele este singurul izvor de viaţă pentru cel mai celebru vampir al tuturor timpurilor.

Devenit un clasic al genului thriller, DRACULA, filmul regizat de Francis Ford Coppola ascunde o poveste pe cât de complexă, pe atât de reală. Iniţial conceput drept un film de televiziune care urma să fie regizat de Michael Apted, în 1992 scenariul a fost furat de Winona Ryder, care era inclusă in distribuţie. Ulterior, actriţa i l-a înmânat lui Francis Ford Coppola, cu care nu mai vorbise de doi ani.

Surprins de gestul Winonei Ryder şi totodată fascinat de scenariu, Coppola a decis să regizeze acest film, folosind doar tehnici de efecte speciale fără a face uz de elemente grafice animate prin computer.

Iniţial, Coppola a angajat pentru DRACULA o echipă de specialişti în efecte speciale, pe care ulterior a concediat-o, pentru faptul că a refuzat să renunţe la animaţia computerizată. Pentru această sarcină l-a angajat pe fiul lui, Roman Coppola, care a folosit efecte de lumina, costumaţii şi machiaje, pentru personajul interpretat de Gary Oldman.

Privind personajul Dracula, celebra perucă purtată de Gary Oldman a fost de inspiraţie niponă, hairstylist-ul care a creat-o studiind în prealabil toată istoria coafurilor Kibuki.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Chiar şi Gary Oldman s-a pregătit foarte minuţios pentru rolul principal din filmul lui Francis

Ford Coppola. Pentru a-i da un aer sumbru şi în acelaşi timp macabru personajului Dracula, Oldman a avut permanent asupra lui un album cu fotografii ale fiului său, Alfie. Mai mult, la filmarea scenei în care Dracula îl bărbiereşte pe avocatul personificat de Keanu Reeves, Gary Oldman a venit pe platouri în stare de ebrietate. Din relatările Winonei Ryder, Reeves a fost foarte speriat de comportamentul actorului britanic, interpretarea lui fiind atât de plină de suspans, încât Francis Ford Coppola a inclus-o în film, după o singură dublă.