Multe răsturnări de situaţie, intrigă, suspans şi mai ales umor în ..."BD intră în acţiune"!

Primul film din seria BD, realizat în anul 1970, a fost o mare lovitură la acea vreme. Ingredientele erau simple: cei mai buni actori de comedie, răsturnări de situaţie şi intrigă poliţistă specifică umorului burlesc din filmele cu Louis de Funes ("Jandarmul şi jandarmeriţele", "Jandarmul şi extratereştrii", "Jandarmul se însoară"... etc.)

Realizarea cinematografică şi pelicula finită aveau să fie excepţionale. "BD în acţiune", în regia lui Mircea Drăgan este o comedie savuroasă având în prim-plan faimoasa Brigadă Diverse, un departament poliţienesc atipic, care rezolvă infracţiunile prin mijloacele cele mai pline de umor cu putinţă.



Povestea primului film din seria “Brigada Diverse” sună cam aşa: căpitanul Panait, plutonierul Căpşună, Sergentul Cristoloveanu si Costel, faimosul câine, sunt pe cale de a prinde o reţea de borfaşi cu nume care nu doar stârnesc râsul, dar conduc la situaţii mai mult decât comice. Gogu, Trandafir şi Patraulea dau de bucluc în momentul în care toate investigaţiile Brigăzii Diverse conduc spre evenimentele în care ei sunt implicaţi.

 

 

  • Distribuția: Toma Caragiu