Cainii, un pericol public chiar daca nu musca?

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 14:40

Cazul cutremurator al copilului de numai patru ani a ridicat din nou, multe semne de intrebare, in ceea ce-l priveste pe cel mai bun prieten al omului.

In general, prezenta cainilor in preajma oamenilor este considerat un lucru benefic din punct de vedere emotional. Cainii ajuta persoanele timide sa isi infranga temerile ca sa poata socilaliza mai usor. Insa, in ultima vreme, specialistii atrag atentia asupra faptului ca din ce in ce mai multi caini, nu neaparat comunitari, sunt agitate si nervosa si cauzeaza probleme chiar daca sunt in lesa.

Potrivit descopera.ro, caini agitati care scapa din lesa pornesc in goana mare prin parc sau pe strada, lovindu-se de oameni si doborandu-i la pamant.
In special cand e vorba despre persoane varstnice, care au oase si articulatii fragile, asemenea accidente se pot solda cu fracturi sau luxatii (dislocari ale oaselor din articulatii), ceea ce poate necesita interventii chirugicale complicate, poate afecta grav calitatea vietii celor accidentati si poate duce la invaliditate permanenta ori chiar deces pretimpuriu.

Unele rase de caini sunt mai periculoase decat altele in ceea ce priveate riscul de a produce accidente care nu implica muscaturi; De pilda, sustin specialistii in comportamentul animalelor, rasele care au sange de labrador, cum ar fi Labradoodle (incrucisare intre labrador si canis), sunt printre cele
mai primejdioase, din cauza temperamentului lor agitat. Mai ales cainii tineri si prietenosi sar adesea pe oameni, fara intentii agresive, pricinuindu-le totusi vatamari grave.

Sursa foto: shutterstock.com

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.