CUTREMURATOR! O boala rara a facut-o sa vorbeasca cu accent de chinezoaica

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 18 oct 2020, 12:50

Cum e sa te trezesti dimineata si sa uiti complet modul si tonalitatea limbii materne?

Sarah Colwill, o englezoaica in varsta de 38 de ani, s-a trezit intr-o dimineata ca vorbeste limba materna cu accent de chinezoiaca. Femeia sustine ca s-a ales cu acest sindrom in urma unei migrene puternice. Medicii au confirmat temerile pacientei! Se pare ca femeia sufera de “Sindromul accentului strain”.

Este o boala foarte rara care a afectat 61 de pacienti intre 1941 – 2012. Pacientul foloseste brusc o tonalitate si o intonatie de pronuntie de strain, chiar daca nu ar fi fost niciodata in acea tara sau nu ar fi studiat acea limba.
Boala apare in general din cauza traumelor severe aduse creierului, de obicei prin lovire sau accident vascular, si se manifesta de obicei la 2 ani de la trauma. Acest pacienti nu sunt recuperabili in marea lor majoritate.

Este oribil pentru mine sa trec prin asta. Oamenii cred automat ca sunt straina, iar apoi incearca sa-si dea seama dupa accent de unde as proveni ”, a declarat mahnita Sarah Colwill.
I se intampla mereu cand merge la salon sau la cumparaturi sa fie intrebata de unde este, cat timp a locuit in China, de ce s-a mutat in Anglia, etc.

Cel mai ciudat lucru este ca femeia nu a parasit decat ocazional, in vacante, orasul natal. Nu a fost niciodata in China. Pacienta face terapie si este hotarata sa isi recapete vocea si accentul de odinioara.

Sarah Colwill
/www/cdn.knd.ro/kanald/stiri/altele/sarah-2b3c01e9b7c1cd718adeecaa814e7615.jpg

 

Taguri: