Nea' Ion, sculptorul care a fost comparat cu Brancusi! Transforma orice bucatica de lemn intr-o adevarata opera de arta

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:17

Nea' Ioan cunoaste fiecare secret al lemnului. Stie sa-l transforme intr-o opera de arta in cateva minute doar cu un topor.

Chiar daca practica aceasta meserie de zeci de ani, lui nea' Ion inca-i mai sclipesc ochii de emotie de fiecare data cand se apuca de o noua sculptura.

Cum reuseste sculptorul sa dea viata unei banale bucati de lemn cu ajutorul unui topor, pare incredbil! E mult de trudit, dar bucuria de a-si transforma visul in realitate nu poate fi comparata cu nimic. Anii au trecut peste el, dar a ramas la fel de rapid ca-n tinerete.

Pentru dibacia sa, maramurseanul nostru e vestit in toata lumea.

Totul a pornit de la o expozitie,  din curtea lui Mugur Isarescu, la care au participat oameni de afaceri. De atunci,  lucrarile mesterului au ajuns in intreaga lume. Insusi Presedintele american Barack Obama a fost impresionat de scuplturile romanului nostru.

Nu-i de mirare ca lucarile sale au ajuns sa se vanda chiar si cu  20.000 de euro.
Si, acum, zambeste cand se uita la capodopera care i-a adus o masina! O alta capodopera de care mesterul este mandru tare se numeste "Icar". Fiecare scuptura are o poveste, fiecare linie ascunde ceva.

Pentru nea Ion cele peste 1.000 de sculpturi realizate pana acum sunt ca si copii lui. Se mandreste peste tot cu ele iar in Franta lumea l-a comparat cu Brancusi.
##VIDEO78813##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

Taguri: