Mancarea fast-food, in restaurantele de lux din Paris!  Ce spun proprietarii localurilor despre aceasta schimbare

Editor: Alexandra Dragos Autor: A.M.
Actualizat: 18 oct 2020, 09:50

Hamburgerul, kebabul, sendvisul fac parte din categoria produselor "fast-food", insa multe dintre acestea sunt gatite in cele mai mari restaurante pariziene.

Intr-un cartier de birouri din centrul Parisului, barbati imbracati in costume, cu alura de bancheri, dar si tineri nonconformisti asteapta cate treizeci de minute prepararea unui chebap. Restaurantul "Grille" prepara chebapuri si sendvisuri din frigarui la gratar, taiate fin si puse intr-o felie de paine alaturi de cruditati.

Carnea provine de la un faimos macelar parizian, Hugo Desnoyer, iar painea este preparata din faina bio. Marinata rafinata este facuta din rozmarin, usturoi roz si chiar putin sake, o bautura alcoolica japoneza preparata din orez fermentat.

Pretul unui chebap este de 8,50 euro. Cei interesati mai pot plati trei euro pentru cartofi prajiti si pot obtine pretul unui meniu din fast-food-urile pariziene.

"Am deschis intr-o perioada despre care am crezut ca este dificila, in iulie. Succesul ne-a surprins, a declarat pentru AFP Jérôme Copentipy, managerul restaurantului "Grillé".

"Chebapul a avut o reputatie proasta, fiind realizat din multe alimente congelate si multe dintre ele de proasta calitate.

A fost, asadar, o placere vinovata, doar ca, acum, poate fi consumat fara probleme", a adaugat acesta.

Reteta chebapului de la "Grillé" a fost pregatita de Frédéric Peneau, care a lucrat la doua dintre cele mai bune restaurante din Paris, "Le Dauphin" si "Le Chateaubriand".

In acelasi timp, doi britanici Michael Greenwold si James Whelan au vrut sa redescopere gustul pestelui si al chipsurilor din copilaria lor.

Din iulie, cei doi servesc  in "The Sunken chip" propria lor versiune a pestelui prajit servit cu chipsuri, o gustare tipica "fast-food-ului" britanic.

"Pestele nostru vine din Finistère, vestul Marii Britanii, de la un prieten", a explicat James Whelan.

Pestele este servit cu "chipsuri englezesti". "Facem singuri preparatele, doar din peste si chipsuri, dar la cel mai inalt nivel", a mai spun James Whelan.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

 

Produsele provin de la acelasi furnizor ca al lui "Roseval", unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Paris, al carui bucatar-sef este Michael Greenwold.

Pe de alta parte, Brice Morvent, un fost concurent al emisiunii de televiziune "Top Chief", este, in prezent, foarte cunoscut pentru hamburgerii pe care ii prepara.

"Generatia 20-40 de ani s-a nascut cu fast-food. Tentatia este peste tot.

Noua ne place gustul, desi stim ca este rau", a spus bucatarul-sef de la "Comptoir de Brice". Acesta si-a dezvaluit retetele sendivisurilor si ale deserturilor pe care le prepara in cartea sa "Junkfood, 100% maison avec des produits frais", publicata in acest an.

De asemenea, popularitatea produselor bio a revolutionat industria "fast-food", asociata cu produsele foarte sarate si foarte condimentate, care reprezinta una din cauzele afectiunilor cardiovasculare, obezitatii si diabetului.

( sursa Mediafax, sursa foto shutterstock)