Peste 10.000 de oameni au protestat in Bucuresti impotriva proiectului Rosia Montana

Autor: B.M.
Actualizat: 26 feb 2017, 15:53

A cincisprezecea zi a protestului din Capitala a scos in strada peste 10.000 de oameni care se opun proiectului minier de la Rosia Montana, la finalul celor patru ore de mars prin centrul Capitalei acestia revenind la Universitate, unde au scandat "Uniti, salvam Rosia Montana".

Protestatarii cer retragerea proiectului de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatarilor cu cianuri in Romania, introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul UNESCO si demiterea celor patru initiatori ai proiectului de lege, ministrii Dan sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si directorul ANRM Gheorghe Dutu.

Manifestantii care au continuat protestul la Universitate au scandat, ca si in serile trecute, "Uniti, salvam Rosia Montana", au facut zgomot cu peturi umplute cu pietricele pe care le-au lovit intre ele sau de asfalt, au cantat, iar unii au incins o hora,

avand la gat steaguri tricolore.

Alti manifestanti au improvizat un dans, miscarile fiind facute in acorduri de tobe pe ritmul scandarii "Uniti, salvam Rosia Montana". In timpul celor patru ore de mars nu au fost inregistrate incidente. Protestatarii au mers pe strada, dar si pe trotuare, circulatia fiind blocata pe traseul pe care au mers manifestantii.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Sursa:

Mediafax.