DOLIU in intreaga lume! A murit OMUL care ti-a marcat si tie copilaria

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 18 oct 2020, 05:30

S-a stins din viata omul care a facut fericita copilaria a milioane de copii din intreaga lume.

Este vorba despre Hiroshi Yamauchi, considerat a fi omul din spatele succesului Nintendo pe piata jocurilor video. A murit la 85 de ani, din cauza unei pneumonii.

Yamauchi, care a preluat sefia companiei in 1949, dupa ce bunicul sau a suferit un atac cerebral, a folosit creatiile lui Shigeru Miyamoto, Donkey Kong, Mario, Zelda, pentru a patrunde pe piata americana. Titlurile Nintendo au avut un succes urias, fiind vandute in milioane de exemplare.



"Nu poti subestima influenta pe care acest om a avut-o in industria jocurilor. A dus Nintendo in frunte, in industria jocurilor arcade, cu titluri de succes precum Donkey Kong sau Mario. Acest om a fost presedintele Nintendo in timpul NES, SNES, N64 si Gamecube. Primele doua dintre acestea au transformat complet industria divertismentului electronic" a spus Rob Crossley, un specialist in domeniu.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

 

Taguri: