Dan Voiculescu, CONDAMNAT la cinci ani de inchisoare CU EXECUTARE

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 18 oct 2020, 00:35

Omul de afaceri, Dan Voiculescu, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul ICA.

Potrivit Mediafax, Dan Voiculescu a fost CONDAMNAT, joi, la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva.

Tribunalul Bucureşti a dispus condamnarea lui Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare si interzicerea drepturilor de a alege si de a fi ales, precum si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat pe o perioada de trei ani dupa executarea pedepsei principale.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Instanta a constatat ca a fost implinit termenul de prescripţie speciala si a dispus incetarea procesului penal pentru cealalta infractiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de catre procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta

calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Gheorghe Mencinicopschi a primit o pedeapsa de sase ani de inchisoare cu executare si interzicerea drepturilor de a alege si de a fi ales, precum si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat pe o perioada de patru ani dupa executarea pedepsei principale. De asemenea, Mencinicopschi nu poate ocupa timp de patru ani dupa executarea pedepsei functiile de director general si presedinte al Consiliului de Administratie al SC ICA SA.