Olteanul care a lasat consatenii cu gura cascata. Are gardul casei mai ceva ca opera lui Gaudi!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 17 oct 2020, 22:50

Mare minune mare la poarta unui oltean. Nu va ganditi ca gardul a rasarit peste noapte, ci este opera de arta construita, spre indivia si carcota tuturor, de localnicul Ion Caliu.

Asadar, plecat la munca in Italia, imediat dupa Revolutie, omul s-a intors pe meleagurile noastre cu... viziuni occidentale. A pus ban pe ban, cu dorinta sa-si inalte o case. Si nu una banala, ci una din piatra, asa cum a vazut el peste hotare. Daca fundatia cladirii este normala, finisajele sunt speciale. Mai c-ai spune ca ai nimerit in Epoca de Piatra. Insa piesa de rezistenta este gardul.

Piatra din care a fost construit a fost turnata in asa fel incat iti da senzatia ca se indoaie.
Poarta este una impunatoare, iar deasupra ei sunt sculptati patru boboci.Constructia este chiar la iesirea din localitate, pe drumul ce duce spre Dragasani. Locul ideal ca sa admirata de privirile tuturor. Nu e sofer ori carutas care sa nu treaca pe aici si sa se uite lung dupa ciudatenia olteanului.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

 

Taguri: