E oficial! Alexandra Mihoc a murit din cauza anticonceptionalelor, nu din pricina pastilelor de slabit

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 17 oct 2020, 21:50

Asadar, e oficial. La doua saptamani de cand Alexandra Mihoc a intrat in coma, iar apoi a murit, se pare ca s-a aflat de ce tanara s-a stins intr-un mod atat de crunt.

Nu suplimentele nutritive pe care le lua de-o luna ar fi ucis-o, ci pilulele contraceptive pe care le lua de doi ani. Cum era de asteptat, si pentru ca vorbim despre niste pastile consumate la scara larga in tara noastra, cazul ridica o serie de intrebari. Sunt in siguranta femeile care le consuma? In ce conditii sunt eliberate? Cat la suta dintre cele care le iau o fac la indicatiile medicilor? De ani buni, este interzisa eliberarea lor fara reteta medicala.

Si asta pentru ca riscurile sunt cunoscute foarte bine, iar administrarea lor fara avizul specialistilor poate ucide. Cu toate astea...

Pana aici, ce spune farmacista din imagine demonstreaza ca stie foarte bine ca astfel de pilule nu pot fi luate dupa ureche. Totusi, dupa ce-si tine lectia bine invatata, pare sa se gandeasca mai degraba la profit, decat la sanatatea cumparatorului.

Doamnelor, domnisoarelor, aveti mare grija la ce luati! Va puneti in pericol nu doar sanatatea, ci si viata! Specialistii trag un semnal de alarma.
Ascultati-i! Si ganditi-va de doua ori inainte sa mai luati astfel de pilule fara sa va fi facut un control medical complet. Din pacate, ne confruntam cu un adevarat fenomen. In Romania, milioane de oameni se trateaza singuri si la intamplare.

Daca va numarati printre cele de mai sus, mergeti acum si uitati-va bine la prospect! Este foarte important sa-l cititi cu atentie, pentru ca toate pilulele pot avea efecte secundare.
Grija mare si daca aveti peste 35 de ani, sunteti obeza sau daca sunteti fumatoare. De pilda, pe anticonceptionalele luate de aradeanca scrie negru pe alb despre riscul aparitiei a tromboembolismului arterial si venos.

Au fost si cazuri in care un anumit tip de anticonceptionale a fost retras de pe piata, din pricina riscurilor. Drama familiei Mihoc a inceput in urma cu cateva zile, cand Alexandrei i s-a facut rau si a intrat in stop cardiorespirator.
Medicii spun ca tanara si-a revenit numai dupa patru injectii cu adrenalina. Din pacate insa, creierul ei nu a fost suficient oxigenat si a intrat in coma. Miercuri seara, fata s-a stins la spital. Initial, s-a speculat faptul ca femeia ar fi consumat, in paralel cu anticonceptionalele, niste prafuri pentru slabit, cele din urma fiind banuite ca ar fi ucis-o. Surse din randul celor care investigheaza moartea tinerei spun ca suplimentele nutritive pe care le lua Alexandra nu pot duce la deces, doar pentru continutul de cofeina, substanta despre care se spune ca ar amplifica efectele adverse ale anticonceptionalelor.


Cazul mortii Alexandrei nu este singular in lume. In Franta, trei femei au sfarsit dupa ce au consumat anticonceptionale. Tanara din Arad va fi înmormântata în judetul Hunedoara, la Valea Bradului.

 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.