Revolta la Galati! Oamenii vor sa stie de ce au avut loc 78 de cutremure in 10 zile

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:26

Oamenilor din Izvoarele le-a ajuns cutitul la os. De joi, pamantul li se cutremura si le vuieste sub picioare, iar casele crapate risca sa se prabuseasca peste ei!

De teama, de furie ca locul a fost impanzit de aparaturi si de specialisti, care tac malc, localnicii au facut un lant uman si s-au pus de-a curmezisul drumului care leaga Galatiul de Tecuci. Scosi din minti ca nu pot trece, soferii au fost cat pe ce sa dea peste ei.

Cum sa nu le intelegi disperarea acestor oameni? Exact cand protestau, un nou cutremur de suprafata a creat panica printre ei.

Cine le poate explica de ce sunt atatea cutremure pe zi? Ce sunt sunetele ciudate care vin din  pamant? Se ridica scoarta terestra? Oare apa sulfuroasa care tasneste in locul celei potabile are legatura cu ce se intampla? Putem vorbi de un vulcan subteran gata sa erupa?

Mai ales ca o astfel de zona, cea a vulcanilor noroiosi, e in Buzau, la nici 200 de kilometri de Izvoarele, Galati.
Sa ne fereasca Dumnezeu de o tragedie. Pentru ca situatia se agraveaza de la o zi la alta, iar cutremurele sunt din ce in ce mai mari si mai dese, premierul spune ca e gata sa ia masuri extreme! Viata oamenilor din Izvoarele trebuie sa conteze!

De sambata, parca intreg institutul de fizica a pamantului s-a mutat in localitatea galateana. Se fac masuratori si cam atat! Oare ne ascund ceva sau pur si simplu nu-si pot explica fenomenele ciudate? Cert este ca abia pe 15 octombrie rezultatele vor veni.
Pana atunci, oamenii trebuie sa stea cu frica-n san si sa se roage sa nu moara ca niste caini.

Numai promisiunea ca un specialist in geodezie va ramane cateva zile in Izvoarele i-a facut pe localnici sa se mai linisteasca. Dupa ce au vazut cu ochii lor cum casele se crapa de la o zi la alta, specialistii din Bucuresti au tras o concluzie la care oamenii locului ajunsesera demult.


Specialitul in geodezie care va stat imp aici se va intalni in fiecare zi cu localnicii, la caminul cultural si le va explica fenomenele pe care le va constata. Pe de alta parte, Constantin Ionescu, directorul Institutului National pentru Fizica Pamântului, vine sa linisteasca populatia si spune ca acolo unde sunt exploatari de gaze, exista sanse ca o punga sa scape in panza freatica.
##VIDEO81460##

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de sus, dar asta e chestia lui, așa privește el oamenii!"