Aici, la marginea pietelor din Capitala, negustorii stabilesc pretul legumelor de sezon. Taranii rar reusesc sa isi vanda marfa trudita la tarabe. Intermediarii le-o cumpara, ii dubleaza, tripleaza pretul si o scot apoi la vanzare.
Taranii producatori nu au ce face! Sunt nevoiti sa isi dea marfa pe pret de nimic. Kilogramul de varza pleaca de la camp si cu 25 de bani kilogramul. De pe taraba, orasenii il cumpara cu, atentie, 2 lei.
Si asa, pe tarabele din piete, legumele de sezon ajung la preturi aberante. Cu jumatate de gura, taranii care ajung totusi sa isi vanda marfa in piete recunosc pe sub taraba ca sunt obligati sa isi dea legumele cu un anumit pret, pentru a nu strica piata.
Deocamdata sezonul este la inceput. Cine stie?! Poate, pana la urma, negustorii revin la sentimente mai bune si mai lasa la pret.
##VIDEO81655##
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12