Tragedie la sarbatoarea cuvioasei Parascheva! O femeie a murit la coada din fata Mitropoliei

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 feb 2017, 18:21

Femeia, in varsta de 58 de ani, era din Ploiesti si venise inca de ieri sa se inchine la sfintele moaste.

De dimineata, insa, in apropierea Catedralei s-a prapadit fara ca nimeni sa poata s-o ajute. Bolile, oboseala, probabil si faptul ca nu o fi mancat, i-ar fi fost fatale.E de inteles de ce femeii i s-a facut rau! Si sanatos tun sa fii si cu greu poti scapa teafar din asemenea inghesuiala. In momentul in care racla a fost scoasa, credinciosii au devenit de nestapanit. Pelerinii mai ca s-au aruncat peste sfintele moaste, ca sa apuce sa le atinga.

S-au calcat in picioare, s-au impins, si-au dat coate in cap de parca atunci le-ar fi vazut pentru prima si ultima oara.

Patru preoti au facut eforturi uriase sa duca racla prin multimea agitata. Priviti cum incearca sa infrunte puhoiul de oameni, care-i plesneste in mod constant cu buchete de flori ori ramuri de busuioc.

Convins ca sare randul lung de cativa kilometri si ajunge printre primii sa atinga racla, un individ s-a deghizat in...

angajat ISU. Vigilenti, jandarmii l-au luat pe sus, dupa ce unifroma barbatului li s-a parut suspecta si i-au cerut acestuia sa se legitimeze.
Dupa zeci de ore de asteptare, oboseala si-a spus cuvantul. In total, 8 pelerini au avut nevoie de ingrijirile medicilor. Inca de ieri, zeci de autocare, intesate cu pelerini din toate colturile tarii, au ajuns in Iasi.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Daca

unii s-au rugat pentru sanatate, sporul casei sau masini scumpe, altii au venit sa-si caute dragostea la...coada. Si, azi, pe lumina a continuat pelerinajul. Mii de oameni au venit cu obiecte pentru sfintit.Sarmanii au venit cu iconite, batiste ori fotografii cu cei dragi. Pana acum, 20 de mii de oameni s-au inchinat pana acum la ramasitele sfinte, iar numarul lor este in continua crestere. 500 de mii de credinciosi sunt asteptati sa vina in pelerinaj.
Ca o medie, 30 de pelerini, pe minut, se inchina la Cuvioasa Parascheva.

 

Taguri: