Regele Dorin Cioaba, intalnire istorica cu lideri religiosi din Coreea!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 feb 2017, 18:24

O fi el cap incoronat fara regat, dar nu duce lipsa de recunoastere internationala.

Dorin Cioaba intaiul, regele international al romilor, s-a intalnit astazi cu un lider religios din Coreea. Cum s-au inteles, aici e o intreaga poveste. Zi mare in familia regala de la Sibiu! Dorin Cioaba, autointitulatul rege international al rromilor, l-a primit in vizita pe Lee Man Hee, un ambasador al pacii si un lider religios tocmai din indepartata Coree de Sud.

Si cum limba coreeana nu e tocmai ca engleza si nici ca rromani, a fost nevoie de un adevarat maraton lingvistic pentru ca cei doi inalti oaspeti sa se inteleaga.

Si din coreeana pana in limba romana traseul a fost acelasi. Cu ajutorul limbii germane.
Numai ochi si urechi a fost si sotia lui Dorin Cioaba. Sighisoara Cioaba a sorbit cu nesat toata conversatia. Iar la final, dupa mai bine o ora de conversatii, s-au impartit daruri: fanioane, mape si, evident, traditionala papusa rroma Lulica. Nu au lipsit emotiile. Inerente in astfel de situatii. Asa s-a petcetluit o prietenie stransa intre Cioaba si prietenul sau corean.
Caci unui proaspat uns rege international, chiar daca autointitulat, ii sta bine cu... intalniri internationale.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”