V-ati vaccinat? Iata care sunt avantajele si dezavantajele vaccinului antigripal

Editor: Alina Dirdala Autor: B.M.
Actualizat: 31 aug 2021, 08:00

A inceput sezonul rece, iar gripa este o boala care apare din ce in ce mai frecvent in randul populatiei.

Prezent in platoul "Draga mea prietena", medicul Laurentiu Luca a declarat ca, pentru a preveni imbolnavirea, este bine ca vaccinul sa fie facut in aceasta perioada.

"Cu sau fara tratament, gripa tine de obicei 7 zile daca este intr-o forma simpla. Cel mai bine este sa facem vaccinul antigripal inainte de inceperea anotimpului rece. Oficial, de la 1 octombrie foarte multe centre medicale au inceput vaccinarea antigripala pentru sezonul 2013- 2014".



Doctorul a tinut sa sublinieze ca vaccinul antigripal nu protejeaza pacientii de raceala, ci previne formele severe ale gripei.

"Vaccinul antigripal previne formele severe ale gripei. Acesta este ca o masura de preventie tocmai impotriva acestor epidemii. Totusi, imunitatea conferita nu tine mai mult de un an de zile. De-asta e si neplacerea ca trebuie sa il facem in fiecare an, pentru ca si tulpinile se schimba".


Aflati mai multe detalii in materialul video de mai jos:
##VIDEO83013##

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”