Peste 200 de oameni s-au mutat pe camp! Ei protesteaza impotriva exploatarii gazelor de sist

Editor: Alina Dirdala Autor: A.M.
Actualizat: 26 feb 2017, 18:41

Peste 200 de oameni s-au mutat pe camp, de cateva zile, si protesteaza fata de decizia autoritatilor care au dat unda verde companiei americane Chevron, pentru exploatarea gazelor de sist.

Oamenii au incercat cu toate fortele sa impiedice intrarea utilajelor companiei americane pe terenurile din comuna.S-au asezat chiar si in fata masinilor, dar au fost inconjurati de jandarmi

Jandarmii au incercat sa-i disperseze pe oamenii care au format un lant uman in fata utilajelor. Tot imbrancindu-se cu jandarmii sase protestatari au lesinat si au fost transportati la spital.

Protestul localnicilor din Pungesti nu a ramas fara ecou.
In capitala, sute de bucuresteni au iesit in strada si au blocat aseara, Piata Universitatii.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

La inceputul lunii octombrie, compania Chevron a obtinut autorizatie de exploatarea gazelor de sist in România.

Societatea a primit toate avizele necesare de la autoritatile statului .Ieri, in urma protestelor, firma si-a retras cele doua utilaje aduse in zona comunei Pungesti.Chiar si asa, localnicii si-au continuat protestele.Ei vor sa se renunte definitiv la proiect.

 

Taguri: