Mii de oameni au protestat in capitala si in tara pro sau contra mineritului la Rosia Montana

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 16 oct 2020, 22:35

Peste 5 000 de oameni s-au adunat in Piata Universitatii la lasarea serii. De acolo au pornit intr-un mars prin centrul Bucurestiului pana la Palatul Parlamentului.

Manifestatia de aseara a fost cea mai scurta din seria inceputa cu opt saptamani in urma. Si la Brasov o suta de protestari au iesit din nou in strada. De data aceasta li s-au alaturat si cei din galeria FC Brasov. Protestele nu au fost tocmai pasnice iar cei iesiti in strada au fost insotiti de cincizeci de jandarmi.

Pentru ca nu au reusit sa blocheze soseaua, protestatarii au urcat pana in Piata Sfatului.

Daca doamnele din imagini stiu de ce au iesit in strada, o alta habar n-are de ce protesteaza. Pana la urma spiritele s-au incins si protestatarii s-au imbrancit cu jandarmii. In urma altercatiilor, doi tineri s-au ales cu dosar penal.

Proteste pro si contra Rosia Montana au avut loc si la Abrud. Sute de mineri si localnici au iesit, din nou, in strada, fiecare pentru a-si sustine cauza.

Zeci de jandarmi au format un cordon uman intre cele doua tabere pentru a evita un conflict. Din fericire nu au existat violente, sustinatorii proiectului de la Rosia Montana si-au continuat marsul spre localitatea Rosia Montana, in timp ce opozantii au ramas in centrul orasului Abrud.

##VIDEO83408##

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire