Descoperirea care va revolutiona medicina! Un clujean a reusit sa produca SANGE ARTIFICIAL

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 16 oct 2020, 12:00

Pana la el nimeni nu a indraznit sa produca asa ceva. Vreme de 6 ani Radu Silaghi-Dumitrescu a lucrat in laboratorul sau, ca acum sa culeaga roadele muncii sale!

Ca sa intelegeti, solutia contine apa, saruri si o proteina-hemeritrina. Inainte de sangele incolor, o premiera mondiala, am putea spune, profesorul a lucrat la un alt proiect: sangele articial de culoare rosie. Cand le prezenta strainilor rezultatele lui la conferinte il aducea in discutie si pe Dracula.

Au incercat si altii sa faca sange artificial, dar au dat gres. Succesul sta tocmai in faptul ca reteta clujeanului nu cedeaza in fata factorilor de stres in organism!

Daca testele pe animale au rezultate exceptionale, urmeaza cel mai important pas: cererea de autorizatii si de aprobari de la Guvern

pentru ca sangele sa fie testat pe oameni. O alta gaselnita este sangele instant!

Sangele "Made in Cluj" nu este un inlocuitor permanent, ci doar ceva care sa reziste pentru cateva ore in organism. De aceea, propunerea profesorului a fost ca sangele sa fie folosit in situatii limita, cum ar fi accidentele ori in interventiile chirurgicale urgente.

Pana la produsul finit se trece prin diverse etape.
Prima este modificarea genetica a ADN-ului, apoi se sterilizeaza si se lasa sa creasca in astfel de cuptoare. Analizele cu ajutorul calculatoarelor sunt extreme de utile. Fara ele, de pilda, nu s-ar sti ca reactioneaza corpul la diversi factori externi.
##VIDEO84402##

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”