Scaderea in greutate a partenerului de viata poate fi un motiv de despartire

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 feb 2017, 20:42

Scaderea in greutate a unuia dintre partenerii implicati intr-o relatie amoroasa poate reprezenta un moment de cumpana, ducand, adesea, la despartire, se arata intr-un nou studiu.

Multe persoane sunt de parere ca scaderea in greutate a unuia dintre parteneri ar putea condimenta viata amoroasa, dar noi studii sugereaza ca adevarul poate fi foarte diferit. Multe relatii se destrama cand unul dintre parteneri reuseste sa slabeasca substantial, sugereaza o noua cercetare.

Cuplurile ajung, adesea, sa se desparta, deoarece partenerul care a reusit sa piarda din numarul kilogramelor in plus incepe sa-l sacaie pe celalalt sa faca acelasi lucru, potrivit dailymail.co.uk.

Studiul realizat de cercetatorii de la North Carolina State University si University of Texas din Austin a stabilit ca poate exista o "parte intunecata" in procesul de slabire, daca cei doi parteneri de viata nu sunt decisi sa faca aceast pas impreuna.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

Unii

parteneri vor face comentarii critice, vor fi mai putin interesati de viata sexuala sau vor incerca sa isi saboteze jumatatea cu alimente nesanatoase pentru a frana eforturile ei si pentru a preveni ca partenerul- si relatia- sa se schimbe.

"Oamenii trebuie sa fie constienti ca pierderea in greutate poate schimba o relatie in bine sau in rau si comunicarea joaca un rol important in mentinerea unei relatii sanatoase", a spus Lynsey Romo, profesor de comunicare la North Carolina State University.

( sursa foto shutterstock)