Un cutremur violent a zguduit estul Japoniei

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 26 feb 2017, 22:25

Un seism puternic i-a ingrozit pe locuitorii din estul Japoniei. Cutremurul s-a simtit inclusiv in capitala Tokyo.

Un cutremur violent de magnitudine 5,5 a zguduit duminica dimineata o mare parte din estul Japoniei, inclusiv capitala Tokyo. Epicentrul seismului a fost localizat in prefectura Ibaraki, la nord de Tokio, la 70 km adancime, informeaza Agerpres." Nu exista niciun risc de tsunami", au precizat autoritatile.

Nicio anomalie nu a fost constatata la centrala accidentata de la Fukushima, de asemenea zguduita, si nici la alte situri nucleare din regiune, toate oprite din martie 2011.

Cutremurul a durat aproximativ treizeci de secunde si a fost resimtit de multi locuitori ai capitalei.

Trenurile de mare viteza Shinkansen au fost oprite cateva minute pentru controlul cailor, dar traficul a revenit rapid la normal. Pe aeroportul Tokio-Narita, cutremurul a fost de asemenea resimtit dar nu prea tare si nimic nu a perturbat operatiunile. Autoritatile sunt vigilante deoarece acest cutremur poate avea si alte replici.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Acest

nou puternic cutremur in est s-a produs exact la doua saptamani dupa un altul, chiar mai violent, de magnitudine 7,1, ce a provocat un mic tsunami pe coasta de nord-est a Japoniei, dar fara sa faca victime sau pagube.

Japonia ramane traumatizata de cutremurul cu magnitudinea 9 ce a avut loc in largul coastei de nord-est pe 11 martie 2011 si a declansat un gigantic val de mare de peste 10 sau chiar 20 de metri in unele locuri, ucigand mai mult de 18.000
de persoane. Acest tsunami a fost la originea catastrofei nucleare de la Fukushima, un complex nuclear care este in continuare extrem de vulnerabil.