Traditii de Sf. Mina, ocrotitorul celor pagubiti. Cei care se vor ruga la sfant isi vor recupera banii pierduti

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 15 oct 2020, 22:40

Sute de copii au iesit pe strazi cu torte si lampioane in maini pentru a-l sarbatori pe Sfantul Mina, aparatorul celor pagubiti.

##VIDEO85641##Traditia a fost preluata de la germani, unde sfatul poarta numele de Martin si este considerat a fi cel care ii ajuta pe nevoiasi. Lumina purtata de copii simbolizeaza darurile pe care sfantul le-a impartit de-a lungul vietii, iar cei care ii primesc in case pe micuti cu lampioanele aprise, in aceasta zi de sarbatoare, vor fi feriti de orice fel de rau.

Micutii incep colindatul de Sfantul Mina de cum se lasa intunericul, nu de alta, dar trebuie sa ajunga pe la fiecare gospodar din sat.

Ultima casa la care se opresc prichindeii cu lampioane este cea a lui tanti Maria, care ii asteapta de fiecare data cu ceva deosebit. Odata ce au raspandit lumina in tot satul, copii se intorc la casele lor, multumiti de cadourile primite.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”