Ti se spune ca pari mai tanara decat varsta pe care o ai in realitate? Vezi ce spun specialistii despre asta

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 26 feb 2017, 22:27

Ti se intampla adesea ca oamenii sa iti dea o varsta mai mica decat cea pe care o ai? Specialistii au descoperit un lucru senzational legat de femeile care par mai tinere decat sunt in realitate.

Conform ultimelor studii, cercetatorii sustin ca femeile care par mai tinere tind sa aiba tensiunea arteriala scazuta si ar putea avea o durata medie de viata mai mare decat cele care par mai in varsta desi, in realitate nu sunt. Acest lucru se datoreaza, in principal tensiunii arteriale scazute care nu predispune la boli de inima.

Hipertensiunea este una dintre bolile epocii moderne. Afecteaza cel putin o treime din adultii de pe aceasta planeta si reprezinta principala cauza care declanseaza afectiuni mortale cum ar ar fi infarctul, atac de cord, atac cerebral, etc.

O tensiune arteriala scazuta determina ca pielea sa isi pastraze prospetimea pe o perioada mai indelungata decat in mod normal. Practic, procesul de imbatranire este incetinit, sustin specialistii, de aceea femeile care par mai tinere decat varsta pe care o au nu au probleme cu ridurile, iar pielea lor este neteda si tenul stralucitor.

In urma studiilor am determinat ca exista o legatura intre tensiunea arteriala, bolile cardiovasculare si perceptia oamenilor asupra varstei unei anumite persoane.

S-a dovedit ca persoanele cu tensiunea arteriala mai mica tind sa aiba, in general, un aspect fizic mai tanar decat varsta biologica
”, a declarat Dr David Gunn pentru Daily Mail.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”

 

 

Taguri: