Fibromul uterin, una dintre principalele cauze ale infertilitatii

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 16 nov 2020, 07:05

Stii ce este fibromul uerin si cum iti afecteaza sanatatea? Dr. Zorela Sgarbura iti spune cum poti trata aceasta tumoare benigna.

##VIDEO85709##Fibromul uterin este o tumoare benigna. Afectiunea a inceput sa fie din ce in ce mai des intalnita la fete foarte tinere. Procentajul este destul de mare! Se pare ca aproape 50% dintre femeile din Romania sufera sau au suferit de fibrom uterin.

Invitata in platoul “ Draga mea prietena ”, dr. ginecolog Zorela Sgarbura a declarat ca, zilele acestea, Societatea Romana de Obsetrica Ginecologie a initiat o campanie care va incerca sa informeze corect, din surse profesioniste, ce este fibromul, cum se manifesta si ce trebuie sa faci pentru a inlatura aceasta tumoare de tip benign.



Mersul regulat la cabinetul ginecologic ajuta la depistarea din timp a fibromului uterin. In functie de varsta pacientei si de marimea tumorii, medicul va opta pentru tratamentul optim. Fibroamele uterine, de regula, se indeparteaza chirurgical, insa exista si tratamente care ajuta organismul sa le absoarba, daca afectiunea este descoperita la timp.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”