Chiftele de post

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:50

Cost estimativ: 25 lei pentru 4-6 persoane

 
Ingrediente

Un dovlecel
Un ardei gras rosu
O legatura marar
O legatura patrunjel
O mana pesmet
O lingura de apa sau supa
Sare, piper, ulei de masline
400 g cartofi fierti
1 -2 linguri de faina
Ulei pentru prajit


Mod de preparare


Cartofii se zdrobesc si se pun intr-un bol impreuna cu apa sau supa (se poate inlocui si cu zeama in care au fiert cartofii).

Se adauga dovlecelul ras, ardeiul gras tocat marunt, pesmetul si se asezoneaza bine cu sare si piper, apoi se adauga verdeata.
Se framanta putin si se formeaza chiftelute sau crochete care se dau prin faina si se pun la prajit pana devin aurii.
Se scot pe servetel sa se scurga excesul de ulei.


 

Taguri: