Coltunasi fierti cu ciuperci in sos de rosii (de post)

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:50

Cost estimativ: 20 lei pentru 4-6 persoane

 
Ingrediente


Pentru foaia de coltunasi:
300 g faina
Un praf de sare
50 ml apa

Pentru umplutura:
O ceapa
Un catel usturoi
300 g ciuperci
Sare, piper, ulei, dafin, cimbru

Pentru sos:
O cutie de rosii in bulion
O lingura de ierburi aromate
O legatura de verdeata
Un catel de usturoi


Mod de preparare

Se face un aluat ca de paste faramantand rapid faina cu putina apa si un praf de sare.

Separat, se toaca ceapa, se caleste in ulei de masline cu usturoi, sare, dafin, cimbru si piper. Se adauga ciupercile maruntite si se calesc pana se patrund, apoi se lasa sa se raceasca.
Se taie forme de coltunasi rotunde, se umplu la mijloc cu o lingurita de umplutura si se unesc ca si o semiluna, apoi se preseaza cu degetele sa se lipeasca.
Se fierb coltunasii in apa cu sare timp de 5-6 minute, apoi se scot si se pun direct in sosul de rosii.

Pentru sos, se pun rosiile blendate intr-o tigaie, se adauga un catel de usturoi si se fierbe la foc mic adaugand si ierburile aromate.
Se fierbe sosul pana scade putin si coltunasii capata aroma de la rosii.
Se servesc cu multa verdeata proaspat tocata.

 

Taguri:

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.