Ingrediente
Pentru cojile de nuca:
Un pachet unt
3 oua
150 g zahar
O lingurita amoniac
Extract de vanilie, esenta de rom, coaja de lamaie sau portocala
Faina cat cuprinde
Un praf de sare
Pentru crema:
200 g unt
200 g zahar pudra
3 galbenusuri
Esenta de rom
200-250 g nuci prajite si macinate
2-3 linguri cacao
2-3 linguri zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Cojile de nuca
Se freaca
Se amesteca cu untul moale, aromele si un praf de sare. Se adauga amoniacul stins intr-o lingurita de otet si faina, apoi se framanta pana se obtine un aluat fraged, dar nelipicios.
Se formeaza bile de aluat de maxim 1,5 cm si se introduc in formele de nuci.
Se coc la foc mic pana devin aurii, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.
Crema
Se freaca galbenusurile cu zaharul si aromele pana devin cremoase.
Se adauga untul moale, treptat, pentru a nu se taia compozitia.
Se adauga cacao, nucile macinate, aromele si se omogenizeaza bine cu o paleta.
Se pot adauga in compozitia de crema si resturile de la cojile de nuca de aluat, maruntite bine in robot.
Se umplu cojile de nuca doua cate doua si se pudreaza cu zahar.