Ingrediente
250 g nuca macinata
500 g -1kg pesmet auriu
1 lingurita scortisoara
200 g margarina topita
Un pachet foi de placinta
Pentru sirop:
400 ml apa
400 g zahar
O lingurita scortisoara
O lingurita suc de lamaie
Mod de preparare
Nucile se macina cat mai fin cu putinta, se amesteca cu scortisoara si pesmetul.
Se unge o tava cu putina margarina topita, se aseaza o foaie de placinta, apoi se presara in strat subtire putin amestec de nuci cu pesmet si scortisoara.
Se acopera cu o foaie de placinta si se continua pana cand se termina si compozitia si foile de placinta.
Se aseaza ultimul strat de foi de placinta si se taie baclavalele in dreptunghiuri potrivite.
Se topeste margarina si se toarna deasupra astfel incat sa se imbibe toata tava de baclava.
Se da la copt la 180°C, timp de 40—45 minute pana devine aurie.
Imediat dupa ce se scoate din cuptor, se toarna siropul ce se face astfel: apa, zaharul scortisoara se pun la fiert, iar cand au dat in clocot se iau de pe foc si se adauga zeama de lamiae.
Se toarna fierbinte peste baclava si se lasa 3-4 ore la rece.