Tort de savarina cu dulceata de fructe de padure

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:51

Cost estimativ: 15 lei pentru 6 portii


Ingrediente

5 oua
5 linguri zahar
5 linguri pesmet
1 lingura rasa de faina
Unt pentru uns forma
Pentru sirop:
1 pahar de apa
150 g zahar
2 linguri rom
250 ml frisca
100g dulceata de fructe de padure


Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc, se adauga pesmetul, faina si albusurile batute spuma.

Forma se unge cu unt sau cu ulei si se tapeteaza cu faina, excesul de faina aruncandu-se.
Se da la cuptorul incins la 180°C, timp de 30-35 minute pana devin auriu deschis.
Se verifica cu o scobitoare, se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se insiropeaza cat e nevoie cu siropul creat din zahar cu apa ce se pun la fiert, iar cand a dat in clocot se ia de pe foc si se adauga romul.

Se taie savarina si se umple cu frisca batuta bine, iar deasupra se unge cu dulceata de fructe de padure.
Se serveste rece!


 

Taguri: