Ingrediente
Un pachet foi de lasagna
1 kg spanac congelat
Pentru sosul bechamel:
O lingurita unt
O lingurita faina
Sare, piper, nucsoara
250 ml lapte
100 g cascaval sau mozzarella
Mod de preparare
Se aseaza foile de lasagna pe fundul unei tavi unsa cu unt sau ulei.
Pentru umplutura, se storce spanacul de apa si se amesteca cu sos béchamel.
Se pune un strat de umplutura peste foile din tava, se acopera cu foi de lasagna si se repeta procesul pana cand se termina umplutura, obtinand 3-4 straturi de foi.
Se toarna deasupra restul de sos béchamel, apoi se rade cascaval.
Se da la cuptorul incins la180 grade, timp de 20-25 minute, pana cand capata o culoare aurie.
Sosul bechamel
Se incinge untul intr-o craticioara, se adauga faina si se gateste cateva secunde.
Se asezoneaza cu sare, piper, nucsoara, apoi, se adauga, treptat, laptele si se aduce la fierbere.