Ingrediente
Pentru galuste:
1 kg cartofi albi
1-2 oua
250-300 g faina
Pentru umplutura:
500-700 g carne tocata amestec
O ceapa mare
Un morcov mare
Un pahar de vin (alb sau rosu, dupa preferinte)
O foaie de dafin
O crenguta de cimbru
Sare si piper
Un pahar de supa sau de apa
O lingurita de unt
Mod de preparare
Aluatul
Se curata cartofii, se fierb cu sare pana se inmoaie, se scurg, se zdrobesc si
Se obtine un aluat moale (nu ca cel de taietei), care se intinde in strat de 6-7 mm, se taie patrate de aproximativ 10 cm.
Umplutura
Se toaca ceapa marunt impreuna cu morcovul si se calesc in unt.
Se adauga dafinul si cimbrul si se calesc pana se inmoaie legumele.
Se adauga carnea si se caleste totul pana prinde putina culoare, se stinge cu vin, se lasa sa se evapore alcoolul, se adauga apa si se lasa sa scada usor.
Se ia cate o lingura de umplutura, se pune in mijlocul unui patrat de aluat si se strange bine ca o bila bine inchisa.
Apoi ,se fierb in apa clocotita cu sare si se scot pe un servetel sa se scurga excesul de apa.