Lipie olteneasca

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 26 feb 2017, 23:52

Cost estimativ: 10 lei pentru 10 persoane

Ingrediente

1 kg faina (de preferat integrala)
300 ml apa
50 ml ulei (de preferat de masline)
O lingurita de sare


Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se adauga suficienta faina astfel incat sa nu fie un aluat lipicios.
Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele, se framanta energic timp de 10 minute.
Se iau bucati de aluat de aproximativ 50 g si se intind cu un sucitor pana cand devin de aproximativ 2-3 mm.


Se coc pe o plita incinsa sau in tigaie, pana cand se coloreaza usor pe fiecare parte.
La sfarsit este de preferat sa se unga cu usturoi, ierburi proaspete, etc.
Bucatile de aluat se pot congela si pot fi pastrate timp indelungat la indemana.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Ce a pățit Culiță Sterp în aeroport? „Atunci când văd un om care muncește vreau să îi dau bani. O fi crezut că vreau să îmi bat joc de el sau să îi întind o capcană.”

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.