Ingrediente
500 g pesti mici sau oase de peste
6-8 bucati de crap
1-2 cepe
1-2 morcovi
2 ardei kapia
Dafin, cimbru, piper boabe, sare
Cateva rosii
O cana de bors sau lamaie
Patrunjel si/sau leustean
Mod de preparare
Se pun la fiert pesti mici, se adauga dafin, cimbru, piper boabe, apoi se drege de sare.
Se caleste ceapa, ardeiul si morcovul pana se inmoaie, se adauga cimbru, dafin, sare, piper. Cand legumele s-au inmuiat putin, se adauga pestele taiat bucati si se completeaza cu supa din oase. Se adauga rosiile si se lasa sa fiarba.
Se fierbe toata supa timp de 15-20 minute, se drege de condimente, se acreste cu bors sau cu zeama de lamaie, dupa gust.
Cand supa a fiert, iar carnea este frageda, se da jos de pe foc si se pune deasupra mult patrunjel sau leustean proaspat.