Tarta cu smochine

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:52

Cost estimativ: 40 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

Pentru aluatul fraged de tarta:
300 g faina
200 g unt
100 g zahar
Un ou
Un praf de sare

Pentru umplutura:
10 smochine
350 g crema de branza
1-2 linguri de miere
100 ml smantana pentru frisca
O lingura de zahar
Cateva linguri de otet balsamic


Mod de preparare


Aluatul
Se cerne faina, se pune la mijloc untul moale, zaharul, oul si sarea.
Se framanta bine si se aduna ca o mingiuta de aluat.
Se lasa cateva ore la rece, se intinde pe o forma de tarta in strat de maxim 3 mm si se da la cuptor timp de 20-25 minute.

Umplutura
Smochinele se taie in sferturi, se presara cu zahar, otet balsamic si se dau la cuptorul incins pana se inmoaie si se caramelizeaza zaharul de la suprafata.

Se amesteca crema de branza cu mierea si frisca batuta. Se umple forma de tarta pe jumatate cu crema de branza, apoi se orneaza cu smochinele caramelizate.


 

Taguri: