Prajitura Rum Baba

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:52

Cost estimativ: 20 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

200 g unt
3 oua
2 linguri de miere
Un plic de drojdie uscata
Un praf de sare
150 g faina

Pentru sirop:
250 g zahar+ 250 ml apa
Coaja de la o portocala si o lamaie
O lingurita extract de vanilie
10 ml esenta de rom


Mod de preparare


Se bat ouale impreuna cu mierea, apoi se adauga drojdia dizolvata intr-o lingura de apa.

Se adauga un praf de sare si se continua sa se bata, se adauga faina, treptat, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
Apoi, se adauga, treptat, untul topit, obtinand astfel un aluat moale si lucios care se toarna in forme de savarine si se da la crescut 25 minute intr-un loc caldut.
Se dau la cuptor si se coc timp de 10-15 minute la 180 grade Celsius.

Cand s-au racit putin, se insiropeaza cateva secunde in siropul caldut.

Siropul
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara, se aduc la fierbere si se lasa la racit.

 

Taguri: