Gogosele pripite

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:52

Cost estimativ: 15 lei pentru 6-7 persoane


Ingrediente


125 ml apa
125 ml lapte
100 g unt taiat bucati (80-82% grasime)
5 g zahar
2,5 g sare
150 g faina
3-4 oua
50 g zahar pudra
1-2 litri de ulei


Mod de preparare

Primele 5 ingrediente se amesteca intr-o cratita si se pun la fiert amestecand usor pana ajung la punctul de fierbere.

Apoi, se adauga toata faina si se amesteca insistent pana cand dispar toate cocoloasele si devine un aluat uniform.
Se da jos de pe foc si se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se adauga ouale unul cate unul amesteand energic pana se incorporeza uniform.
Uleiul de incinge intr-o tigaie adanca si cu o lingura se pun gogosele de aproximativ 2 cm. Cand devin aurii si se ridica la suprafata, se scot pe un servetel de hartie.

Se pudreaza cu zahar pudra si se servesc caldute.

 

Taguri: