Ingrediente
3 vinete
400 g telemea de capra
Sare, piper, ierburi uscate, ulei de masline
1 litru suc de rosii
1 lingurita oregano
2 catei de usturoi
200 g cascaval maturat sau branza uscata pentru ras deasupra
Mod de preparare
Taiati vinetele pe lungime, in felii foarte subtiri.
Presarati-le cu sare, piper, putin ulei de masline, apoi lasati-le sa isi lase putina zeama si stergeti-le cu un servetel pentru a elimina umezeala.
Amestecati branza de capra rasa cu piper, ulei de masline si ierburi uscate.
Luati cate o lingura din amestecul obtinut si umpleti vinetele obtinand rulouri.
Asezati rulourile intr-o tava unul langa altul cat mai strans, turnati deasupra sucul de rosii, asezonati cu sare, piper, ulei de masline si oregano, apoi adaugati si putin usturoi zdrobit, din loc in loc.
Radeti deasupra mult cascaval sau branza veche maturate si dati la cuptorul incins la 180 grade timp de 25 minute pana se gratineaza.
Pentru un efect mai bun si pentru ca gustul sa fie mai intens, le puteti praji in tigaie sau uspr pe gratar, apoi le rulati conform descrierii.