Supa de linte si crutoane parfumate

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:52

Cost estimativ: 30 lei pentru 6 -8 persoane


Ingrediente

3-4 cepe
2 morcovi
400 g linte rosie
1 catel de usturoi
Ulei de masline
2-3 foi de dafin, sare, piper, cimbru, chimion, curry, scortisoara

Pentru crutoane:
1 paine toast
Ulei de masline
Sare, piper, ulei de masline, boia dulce, cimbru, oregano, praf de usturoi


Mod de preparare

Taiati painea in cuburi de 1 cm.

Presarati cu sare, piper, oregano uscat, praf de usturoi, cimbru si boia dulce, gustati sa fie echilibrat la gust, apoi stropiti cu putin ulei de masline si amestecati sa se distribuie aromele in toate crutoanele.
Dati la cuptorul incins la 180 grade, pana devin usor crocante, apoi scoateti-le si se vor mai usca pana cand se vor raci.
Depozitati crutoanele intr-o casoleta cu capac la loc uscat.


Tocati ceapa juliene, radeti morcovul, caliti-le in ulei de masline impreuna cu un catel de usturoi, o frunza de dafin si celalate condimente, iar cand s-au inmuiat, adaugati lintea si caliti timp de 10 minute, turnati apa pana cand acopera lintea si fierbeti timp de 10 minute pana cand se inmoaie foarte bine.
Scoateti foaia de dafin si cateii de usturoi, turnati totul intr-un blender si mixati pana cand devine o crema fina.

Serviti cu crutoane si cu putin ulei de masline extravirgin crud deasupra.

 

Taguri: