Piure de vara cu verdeturi

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:53

Cost estimativ: 25 lei pentru 4 personae


Ingrediente

1 kg cartofi vechi mari si frumosi
1 lingura de unt
1pahar lapte cald
1 legatura mica ceapa verde
200 g telemea capra
200 g masline kalamatta
2 legaturi patrunjel
alte verdeturi (menta, busuioc)
1 lingura ulei de masline
sare, piper


Mod de preparare


Curatati cartofii, taiati-i in cuburi mari, apoi fierbeti-i in apa clocotita in care ati pus o lingura de sare.

Cand cartofii sunt fierti foarte bine, scurgeti-i bine, lasati sa se evapore putin aburul, apoi zdrobiti-i cat mai marunt cu putinta, folosindu-va de un tel, o presa sau o furculita.
Amestecati piure-ul format cu untul si treptat cu o parte din lapte pana cand devine fin si matasos. Nu este obligatoriu sa folositi tot laptele.
Adaugati in piure-ul obtinut masline fara samburi tocate marunt, telemea rasa, verdeturile, ceapa verde tocata marunt.

La sfarsit, adaugati o lingura de ulei de masline extravirgin si asezonati cu sare si piper dupa gust.
Serviti ca si garnitura la un peste sau la orice alta mancare preferati.




 

Taguri: