Placinta impletita de caise

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:53

Cost estimativ: 20 lei pentru 6 persoane


Ingrediente

1 foietaj
1 kg caise
4 linguri de zahar pudra+ 2 linguri pentru pudrat la final
50 ml coniac
1 lingurita extract de vanilie
Optional, 1 ou pentru uns deasupra


Mod de preparare


Intr-un bol puneti caisele taiate in sferturi. Amestecati cu zahar, extract de vanilie si coniac.
Lasati-le 10 minute sa traga aroma
Intindeti foietajul pe o masa de lucru.
Puneti pe mijloc o coloana de 5-6 cm lata de caise de-a lungul foietajului.
Taiati fasii perpendiculare sau oblice de-o parte si de alta a caiselor si incepeti sa impletiti.
Folositi-va de modelul din imagine pentru a avea certitudine ca faceti ce trebuie.
Ungeti foietajul cu ou batut si dati la cuptor timp de 30 minute la 180°C.
Puteti intinde aceasta foaie direct in tava ca sa va fie mai usor sa puneti la cuptor si sa nu fie greu de transferat.





 

Taguri: